ECP puhdistaa Valion uuden biohöyrylaitoksen savukaasut

ECP Group Oy on toteuttanut sähkösuodattimen Valion Jyväskylän meijerialueen biohöyrylaitokseen. Sähkösuodatin mahdollistaa 6 MW biohöyrylaitokselle määräysten mukaiset hiukkaspäästöt kotimaisella polttoaineella.

”Sähkösuodattimet ovat huoltoystävällinen ratkaisu biopolttolaitoksille”, toteaa projektipäällikkö Pekka Sipolainen. ”Biopoltossa ajoittain suodattimeen pääsevä hehkuva lentotuhka saadaan sähkösuodattimella kerättyä talteen ilman, että suodattimen elinikä lyhenisi tai huoltokustannukset nousisivat.”

ECP Group:n toimittaman sähkösuodattimen suunnittelu-, toimitus- ja asennusaika oli 6 kuukautta sopimuksen allekirjoittamisesta. Sähkösuodatin oli osa Renewa Oy:n kattilatoimitusta Vapo Oy:lle, joka tuottaa Valiolle biohöyrylaitoksen energian.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Pekka Sipolainen, p. 0400 378 229
Vapon uutinen

Vastaa