Metsä Fibren Lappeenrannan saha lämpiää puhtaasti

ECP Group Oy on toimittanut Metsä Fibre Oy:n Lappeenrannan sahan lämpölaitokselle uudet ilmansuojelulaitteet. Savukaasujen puhdistuksesta vastaa nyt ECP Group Oy:n toimittama sähkösuodatin, jonka avulla hiukkaspäästöt täyttävät kaikki tiedossa olevat tulevaisuuden päästönormit.

”Lappeenrannan sahamme toimii kaupunkiympäristössä, mistä johtuen halusimme ottaa selvän etunojan savukaasujen puhdistuksessa”, toteaa Metsä Group:in kehityspäällikkö Pia Paakkari. ”Sähkösuodattimen tehokkuus vaativassa ympäristössämme on täyttänyt odotuksemme”.

”Lämmöntuotantomme toimintavarmuus on sahallemme keskeinen menestystekijä”, toteaa tehdaspäälliikkö Riku Iisakkala. ”Käyttöönoton jälkeen sähkösuodtin on puhdistanut luotettavasti lämpölaitoksemme savukaasut.”

Olemassa olevaan kattilalaitokseen tehdystä haasteellisesta muutosprojektista vastasi ECP Group:in tekninen johtaja Pekka Päiviö. ”Sähkösuodatin on erinomainen päivitysratkaisu biopolttokattiloihin”, Päiviö toteaa. ”Biopolton savukaasujen mukana kulkeutuu useasti palavia kipinöitä, jotka saattaisivat aiheuttaa ongelmia ja jopa palovaaran toisenlaisissa savukaasunpuhdistimissa. Sähkösuodatin toimii hyvin myös tällaisessa ympäristössä.”

Lisätietoja

tekninen johtaja Pekka Päiviö, ECP Group Oy, p. +358 40 553 0677

tehdaspäällikkö Riku Iisakkala, Metsä Fibre Oy, p. +358 10 46 74299