MCP-direktiivin mukainen sähkösuodatin Mäntyharjun aluelämpökeskukseen

Mäntyharjun lämpökeskus saa uuden sähkösuodattimen

ECP Group Oy on toimittanut uuden sähkösuodattimen Suur-Savon Sähkön Mäntyharjun aluelämpökeskukseen. Toimitus avaa uuden vaiheen keskisuurten energiantuotantolaitosten päästönhallinnassa ja takaa lämpökeskuksen lämmöntuotannon hiukkaspäästöjen jäävän alle joulukuussa voimaan astuvien EU-määräysten päästörajojen.

”Tämä toimitus osuu suurehkoon sääntelymurrokseen, jossa aiemmin kansallisen sääntelyn piirissä olleet keskisuuret polttolaitokset siirtyvät päästöjen osalta EU-lähtöisen sääntelyn piiriin. MCP-direktiivin myötä varsinkin pienimpien polttolaitosten päästövaatimukset tiukkenevat merkittävästi aiemmasta. Uusiin päästövaatimuksiin päästään bioenergialaitoksissa parhaiten vaihtelevia prosessiolosuhteita sietävillä sähkösuodattimilla”, toteaa ECP Group Oy:n toimitusjohtaja Tapani Stipa.

ECP Group Oy on Suomen johtavia savukaasun puhdistuslaitteistojen toimittajia. Yhtiö on toimittanut noin 100 sähkösuodatinta tai suodattimen modernisointia 15 toimintavuotensa aikana ja huoltaa merkittävää osaa Suomen hyvästä ilmanlaadusta vastaavista teollisuuden ja energiantuotannon sähkösuodattimista.

Mäntyharjun lämpökeskuksen kokonaisuudistuksen toteuttaa Vaasan Kuljetuskanavat Oy. ”Yhteistyö Vaasan Kuljetuskanavien kanssa hankkeen toteutuksessa on sujunut mutkattomasti”, toteaa ECP Group:in projekti-insinööri Vili Korhonen.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Tapani Stipa p. +358 20 741 8350
Tekninen johtaja Pekka Päiviö p. +358 40 553 0677