Kiertotalous tehostuu meesauuneissa uuden tilauksen myötä

ECP Group Oy on solminut uuden sopimuksen meesauunien sähkösuodattimista. Suodattimien toimitus tapahtuu vuoden 2020 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Toimitus täydentää merkittävästi ECP Group Oy:n tilauskantaa.

Nyt tehty toimitussopimus täydentää ECP Group Oy:n referenssejä selluteollisuuden sähkösuodattimista. Aikaisemmin toimitettujen meesauunien ja soodakattiloiden sähkösuodattimien lisäksi tilauskannassa on tällä hetkellä myös uusi soodakattilan sähkösuodatin.

”Meesauunien sähkösuodattimien suunnittelu ja toteutus vaati erityisosaamista”, toteaa ECP Group Oy:n tekninen johtaja Pekka Päiviö. ”Puhdistettavien savukaasujen lämpötila on korkea, ja puhdistettava pöly asettaa omat haasteensa. Kilpailemme osaamisellamme tässä sarjassa suurten kansainvälisten laitetoimittajien kanssa.”

Meesauunissa otetaan talteen sulfaattisellun valmistusprosessissa käytettävä kalsium, joka muutetaan karbonaatista kalsiumoksidiksi (poltetuksi kalkiksi). Meesauunin sähkösuodattimet ottavat viimeisen osan kalsiumista talteen ja tehostavat kiertotaloutta sellunvalmistuksessa.

Lisätietoja:
Tekninen johtaja Pekka Päiviö, +358 40 553 0677