ECP renar partikelutsläpp for ny bioångsanläggning


ECP Group Oy har tillsatt elfilter till Valios bioångsanläggning i Jyväskyläs mejeriområde. Elfiltret möjliggör för den 6 MW bioångsanläggningen partikelutsläpp i enlighet med bestämmelserna med inhemsk bränsle.

”Elfilter är en servicevänlig lösning för anläggningar med biobränsle”, konstaterar projektledaren Pekka Sipolainen. ”Med biobränsle får man den lysande flygaskan som tidvis kommer in i filtret tillvarataget med elfiltret, utan att elfiltrets livslängd skulle bli korttare eller underhållskostnaderna högre.”

Elfiltret som ECP Group levererar har en planerings-, leverans- och installationstid på 6 månader efter att kontaktet har skivits under. Elfiltret är den del av Renewa Oy:s pannleveranser för Vapo Oy, som producerar energin för Valios bioångsanläggning.

Tilläggsinformation:
Projektledare Pekka Sipolainen, tel. 0400 378 229

Lämna ett svar